Temaarbetet med älgen fortsätter:)

 Igår tittade vi på älgbajs, barnen tyckte det var lite äckligt men samtidigt roligt. Tillsammans med barnen gjorde vi trolldeg för att idag på torsdagen skapa älgbajs. Att röra ihop trolldegen var ett uppskattat moment där barnen dessutom fick möta och erfara olika mått och mättning. Man måste ta olika mycket av de olika ingredienserna för att det ska bli en bra deg.



Spännande att göra en helt ny och smidig trolldeg!


Idag torsdag fortskred temaarbetet med att att göra älgbajs av den fina trolldegen. Vi började med att visa barnen en bild på älgbajs som vi laminerat, dessutom upptäckte vi att några kritor i ateljén var väldigt lika älgbajs. Kritorna använde vi som rekvisita för att synliggöra älgbajsets form och storlek för barnen.



Hmm är den i samma storlek som älgbajset?

Om man undrar något så kan man jämföra storlekarna genom att hålla dem emot varandra. Barnen får på så sätt pröva att mäta sitt älgbajs och möta begrepp såsom stor, liten och mellan.


Nu ska barnens älgbajs in ugnen så att det blir hårt sedan ska de måla dem, men det blir en annan dag för nu är det dags för lite utevistelse innan lunch.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Teaterdags

Påskpyssel

Julpyssel på Blåsippan