Veckan som gått

 Under den här veckan har barnen fått titta på samma bilder som skickades hem då ni skullehitta olika former av matematik på. Vi speglade upp bilderna på tv:n och tillsammans pratade vi om vi kunde se någon matematik och vad det kunde vara. 



På den första bilden berättade barnen att det var ett högt torn och ett lågt hus som de hade byggt där. Handen som syns på bilden är i själva bygget. 

På den andra bilden med indianerna fick barnen frågan hur vet man hur många indianer det är. Ett barn kom på att man kunde räkna genom att peka på indianerna. 


Efter fick barnen ta fram indianerna och började jämföra hur många indianer var och en hade. Några hade lika många medan en annan hade flest. 


Idag har vi gjort lite olika aktiviteter med tärningen. Vilken aktivitet det blev bestämdes av tärningen. Siffran tre var det många som slog, då fick man välja en valfri sång som som skulle sjungas. Visade tärningen siffran ett skulle vi hoppa på ett ben. Barnen uppskattade aktiviteten och efteråt mumsade vi på äpplen. 








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Teaterdags

Påskpyssel

Julpyssel på Blåsippan